Z důvodu nedostatku brambor a dalších surovin, ovšem dostatku lenosti jít do obchodu, jsem si trochu pohrál s jedním receptem na vepřové závitky. Fotka sice existuje, ale nemám ji jak dostat z foťáku ven, takže snad později, až se mi vrátí notebuke z notebukové nemocnice (pokud tam tedy nechcípne úplně...).
Suroviny:
4 plátky vepřové plece,
4 plátky paprikového bůčku nebo laloku,
4 plátky goudy,
4 plátky jablka,
strouhaný křen nebo Krenex,
sůl,
pepř
Omáčka:
1 lžička sardelové pasty,
pálivá paprika,
200 ml sladké smetany ke šlehání
Na posypání:
strouhaná gouda
Příloha:
vařené těstoviny (měl jsem doma kolínka, ta se dobře naplnila omáčkou)
Popis přípravy:
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe bůčkem, sýrem, kolečkem jablka, přidáme křen, smotáme do závitků a sepneme párátkem. Obalíme v mouce a opečeme na přepuštěném másle na pánvi . Přilijeme 100 ml vody, vmícháme cca 1 lžičku sardelové pasty (případně sardelku), trochu mleté pálivé papriky a dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkké závitky vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu, podle potřeby dochutíme solí, provaříme do zhoustnutí a vmícháme do ní uvařené těstoviny. Závitky podáváme na lůžku z těstovin, posypané strouhaným sýrem.
Hm, trošku znečištěná čočka...