Medová krkovička
Napsal: 13 čer 2011, 22:53
I tenhle klenot je dílem naší Klárky, a i on se objevil na srazu v Malenovicích. Fotka se nějak nedochovala, asi proto, že pro velký zájem zmizel dřív, než někoho napadlo jej vyfotit...
Suroviny:
1 kg krkovice
velká cibule
Marináda:
cca 100 g medu (nejlépe domácí)
4 lžíce worčestru
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce ostré sojové omáčky
sůl
pepř
trochu sladké papriky
hořčice bílá mletá
chilli mleté
tymián mletý
sušený celerový list
majoránka
olej
Příprava:
Plátky krkovičky osolíme, opepříme. S kořením na marinádu moc nepřehánět, a dobře ho rozdrtit, myslete na to že hlavní ingrediencí je ten med, a pokud je domácí, bude tam i hezky vonět.
Plátky krkovičky necháme v marinádě přes noc odležet. Do pekáče si nasypeme nakrájenou cibuli, na ni položíme plátky. Pečeme zakryté z jedné strany 20 minut, opakovat z druhé strany, pak odkryté zhruba stejnou dobu z obou stran.
Suroviny:
1 kg krkovice
velká cibule
Marináda:
cca 100 g medu (nejlépe domácí)
4 lžíce worčestru
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce ostré sojové omáčky
sůl
pepř
trochu sladké papriky
hořčice bílá mletá
chilli mleté
tymián mletý
sušený celerový list
majoránka
olej
Příprava:
Plátky krkovičky osolíme, opepříme. S kořením na marinádu moc nepřehánět, a dobře ho rozdrtit, myslete na to že hlavní ingrediencí je ten med, a pokud je domácí, bude tam i hezky vonět.
Plátky krkovičky necháme v marinádě přes noc odležet. Do pekáče si nasypeme nakrájenou cibuli, na ni položíme plátky. Pečeme zakryté z jedné strany 20 minut, opakovat z druhé strany, pak odkryté zhruba stejnou dobu z obou stran.