Stránka 1 z 1

Medová krkovička

PříspěvekNapsal: 13 čer 2011, 22:53
od Mánek
I tenhle klenot je dílem naší Klárky, a i on se objevil na srazu v Malenovicích. Fotka se nějak nedochovala, asi proto, že pro velký zájem zmizel dřív, než někoho napadlo jej vyfotit... :)

Suroviny:
1 kg krkovice
velká cibule
Marináda:
cca 100 g medu (nejlépe domácí)
4 lžíce worčestru
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce ostré sojové omáčky
sůl
pepř
trochu sladké papriky
hořčice bílá mletá
chilli mleté
tymián mletý
sušený celerový list
majoránka
olej

Příprava:
Plátky krkovičky osolíme, opepříme. S kořením na marinádu moc nepřehánět, a dobře ho rozdrtit, myslete na to že hlavní ingrediencí je ten med, a pokud je domácí, bude tam i hezky vonět.

Plátky krkovičky necháme v marinádě přes noc odležet. Do pekáče si nasypeme nakrájenou cibuli, na ni položíme plátky. Pečeme zakryté z jedné strany 20 minut, opakovat z druhé strany, pak odkryté zhruba stejnou dobu z obou stran.

Re: Medová krkovička

PříspěvekNapsal: 14 čer 2011, 15:09
od drobek
Další kousek do bříška, děkuju. banan; Jak víš, že jsem masíčko včera koupil? Lednice byla trapně prázdná. :AE

Re: Medová krkovička

PříspěvekNapsal: 14 čer 2011, 20:10
od Mánek
HP :AD