Stránka 1 z 1

Rychtářova kapsa

PříspěvekNapsal: 08 lis 2011, 17:29
od Dag
Rychtářova kapsa s dušeným kysaným zelím , trochou uzeného masa, nebo škvarky

Bramborákové těsto ,
500 g kysaného zelí,
1 střední cibule,
250 g vařeného uzeného masa
nebo asi 200 g mletých či hrubě sekaných škvarků,
trocha kmínu
ocet
olej nebo sádlo na pečení bramboráků a pod zelí.

připravím si podle osvědčeného domácího receptu bramborákové těsto.

Kyselé zelí operu, překrájím na malé kousky, udusím na lžíci sádla a jemně pokrájené zpěněné cibulce, dochutím octem a dosladím cukrem dle chuti Poté do zelí vmíchám asi 250 g jemně nasekaného uvařeného uzeného masa, které lze nahradit i pomletými nebo hrubě sekanými škvarky.

Na pánev dám lžíci sádla nebo oleje, rozpálím ho a lžící kladu tenké vrstvy bramborákového těsta. Na něj dám asi lžíci zelné směsi a přikryji vše opět bramborákovým těstem. Na mírném teple smažím z obou stran dozlatova.


Kapsy podávám jako hlavní jídlo, bez přílohy a pouze se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.

Re: Rychtářova kapsa

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011, 21:52
od drobek
Tohle všechno já moc rád. Co nejdřív to vyrobím. HP