Stránka 1 z 2

Žebírka v pomalém hrnci

PříspěvekNapsal: 24 led 2012, 19:38
od drobek
Ingredience:
2 ks vepřových žebírek (asi 2 3/4 kg)
1 (800 g) plechovka drcených rajčat
1/3 hrnku hnědého cukru
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce Worcestershire omáčky
1 lžíce lehké sojové omáčky
1 lžíce chilli koření (Kotányi)
2 lžičky mletého římského kmínu
1 čajová lžička papriky
1 čajová lžička sušeného česneku
1 / 2 lžičky soli
1 / 4 lžičky Cayenského pepře
Postup:
Rozdělte - rozkrájete žebírka na jednotlivce či na dvojice, jak libo, prostě aby se to vešlo. Vložte na dno pomalého hrnce. (jestli máte tak velký. Já ne a tak vařím z poloviční dávky)
Ve středně velké misce rozšleháme spolu zbývající přísady.
Nalijte směs na žebírka. Přikryjte a vařte na LOW 6 až 8 hodin nebo na HIGH 3 až 4 hodiny.

Re: Žebírka v pomalém hrnci

PříspěvekNapsal: 24 led 2012, 22:07
od Mánek
Žebírka už jsou snězená, dnes jsem je upekl v troubě. Škoda, tak příště budou takhle! :)

Re: Žebírka v pomalém hrnci

PříspěvekNapsal: 24 led 2012, 22:18
od drobek
Mám rád pomalý hrnec, nemusím to hlídat :lol:

Re: Žebírka v pomalém hrnci

PříspěvekNapsal: 25 led 2012, 08:16
od Mánek
PH nemám, stejně by se mi už do kuchyně nevešel. :)

Re: Žebírka v pomalém hrnci

PříspěvekNapsal: 30 led 2012, 18:00
od Stan
Pánové,
právě jsem přemýšlel nad pytlem jehněčích žebírek, co mám v mrazáku. Co jako s tim a vedla nějaká verze polévky. Tak už mám jasno. Jen asi trochu s dovolením poupravím to koření, aby to ladilo. Díky za prima inspiraci. :)