Žebírka v pomalém hrnci
Napsal: 24 led 2012, 19:38
Ingredience:
2 ks vepřových žebírek (asi 2 3/4 kg)
1 (800 g) plechovka drcených rajčat
1/3 hrnku hnědého cukru
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce Worcestershire omáčky
1 lžíce lehké sojové omáčky
1 lžíce chilli koření (Kotányi)
2 lžičky mletého římského kmínu
1 čajová lžička papriky
1 čajová lžička sušeného česneku
1 / 2 lžičky soli
1 / 4 lžičky Cayenského pepře
Postup:
Rozdělte - rozkrájete žebírka na jednotlivce či na dvojice, jak libo, prostě aby se to vešlo. Vložte na dno pomalého hrnce. (jestli máte tak velký. Já ne a tak vařím z poloviční dávky)
Ve středně velké misce rozšleháme spolu zbývající přísady.
Nalijte směs na žebírka. Přikryjte a vařte na LOW 6 až 8 hodin nebo na HIGH 3 až 4 hodiny.
2 ks vepřových žebírek (asi 2 3/4 kg)
1 (800 g) plechovka drcených rajčat
1/3 hrnku hnědého cukru
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce Worcestershire omáčky
1 lžíce lehké sojové omáčky
1 lžíce chilli koření (Kotányi)
2 lžičky mletého římského kmínu
1 čajová lžička papriky
1 čajová lžička sušeného česneku
1 / 2 lžičky soli
1 / 4 lžičky Cayenského pepře
Postup:
Rozdělte - rozkrájete žebírka na jednotlivce či na dvojice, jak libo, prostě aby se to vešlo. Vložte na dno pomalého hrnce. (jestli máte tak velký. Já ne a tak vařím z poloviční dávky)
Ve středně velké misce rozšleháme spolu zbývající přísady.
Nalijte směs na žebírka. Přikryjte a vařte na LOW 6 až 8 hodin nebo na HIGH 3 až 4 hodiny.