Přišlo mi poštou, ani nevím, jak bych mohl, kdo to vlastně stvořil. Dávám tedy kredit - někomu.
Zdá se vám kombinace bůčku a jogurtu šílená? Pak jste na velkém omylu. Když totiž jogurt smícháte s křenem a bůček necháte jen pozvolna péct,zachutná tahle dobrota celé rodině.
Na 4 porce
Ingredience
1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti,
250 g strouhaného nebo čerstvého křenu,
600 ml bílého jogurtu,
400 g brambor a sůl.
Stejně jako je málo ingrediencí, tak je jednoduchý i postup.
Bůček nejprve nakrájejte na asi 1–1,5 silné plátky.
Pokud si chcete ušetřit práci a slzy při strouhání křenu, kupte si ten už nastrouhaný ve skleničce. V misce jej smíchejte s bílým jogurtem, množství záleží jen na vás – někdo rád křenu hodně, jiný méně, takže radši křen přidávejte postupně.
Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat. A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li vám část jogurtu, navrstvěte ho prostě a jednoduše ještě navrch.
Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 ° asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk, a ani tato šťáva nepřijde vniveč: „Když už vám to všechno tak nádherně z plechu vymetou, tak na plechu zbude úžasné čisté vypečené sádlo s křenem, které je na čerstvé kousky chleba jako dělané – pokud nebudete dost rychlí, možná to bude to jediné, co vám zbude na ochutnání.“
Upečený bůček servírujte s bramborem nebo chlebem a garantujeme vám, že ani kousek nezbude!