Recept i fotka od Parlese
Ingredience
1 kg vařených brambor
půl vepřové hlavy
nové koření
bobkový list
pepř
sůl
100gr celeru, petržele a mrkve
3cibule
worcesterská omáčka
majoránka
petrželka
Postup
Vepřovou hlavu uvaříme spolu se zeleninou, solí, nekolika kuličkami nového koření a pár bobkovými listy.
Měkké maso obereme, ještě teplé nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou a dáme v zakryté míse stranou.
Brambory nakrájíme na plátky. Cibuli rovněž na plátky zpěníme v tuku, sejmutém z masového vývaru, nebo na sádle.
Přidáme brambory, nakrájenou zeleninu z vývaru a okořeněné maso. Trochu podlijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a worcesterem a necháme trochu povařit. Posypeme petrželkou a podáváme velmi horké.
Doporučená příloha: saláty ze syrové zeleniny, pivo