Vepřové s houbami na černém pivu v PH (pomalém hrnci)
Napsal: 02 lis 2014, 14:08
Autor receptu i fotky: parles. Zveřejněno se souhlasem autora.
Tenhle recept není z mé hlavy, vymyslel si ho můj syn a předal mi ho po telefonu. Vyzkoušel jsem a myslím, že se mu moc povedl!
Ingredience
800 g krkovice nebo plecko
1 ks cibule
1 hrst sušených hub
3 ks hřebíček
3 ks bobkový list
10 kul. pepře
2,5 dl černého piva 10 st.
sůl
sádlo, nebo olej
mouka, nebo škrob na zahuštění
Postup
Houby si namočte do vody. Maso nakrájejte na kostky, cibuli na jemno.
Na pánvi osmahněte do světle zlatova cibuli a sešoupněte ji do pomalého hrnce. Na pánev přidejte trochu tuku a osmahněte maso a rovněž přesypte do PH. Přidejte lehce vymačkané houby, bobkové listí a pepř s hřebíčkem. Zalijte polovinou láhve černého desetistupňového piva a přiměřeně osolte.
Vařte na High 2,5 až 3 hodiny. Kdo chce zahustit, tak vmíchá na posledních 20 minut jíšku, nebo mouku roztřepanou s vodou, nebo úplně nakonec asi 1 PL namočeného škrobu.
Příloha: knedlíky, rýže, těstoviny, brkaše, brambory