Stránka 1 z 1

Majoránkové brambory s ovarem

PříspěvekNapsal: 09 lis 2014, 14:33
od drobek
1.jpg
1.jpg (44.68 KiB) Zobrazeno 2924 krát

Recept i fotka od Parlese.

1 kg vařených brambor
půl vepřové hlavy
nové koření
bobkový list
pepř
sůl
100gr celeru, petržele a mrkve
3cibule
worcesterská omáčka
majoránka
petrželka

Vepřovou hlavu uvaříme spolu se zeleninou, solí, několika kuličkami nového koření a pár bobkovými listy.
Měkké maso obereme, ještě teplé nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou a dáme v zakryté míse stranou.
Brambory nakrájíme na plátky. Cibuli rovněž na plátky zpěníme v tuku, sejmutém z masového vývaru, nebo na sádle.
Přidáme brambory, nakrájenou zeleninu z vývaru a okořeněné maso. Trochu podlijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a worcesterem a necháme trochu povařit. Posypeme petrželkou a podáváme velmi horké.