Utopené řízky

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Utopené řízky

Příspěvekod parles » 13 pro 2014, 14:35

Ingredience:
řízky usmažené v trojobalu
cibule nakrájená na kroužky
lák jako na utopence

Řízky proložit kroužky cibule - např. v pekáči z jenského skla ( s víkem) - zalít prochladlým lákem, zatížit je, aby zůstaly potopené, přiklopit víko a uložit na 3 až 5 dnů do chladu. Podávat s chlebem jen tak, nebo s hořčicí, tatarkou , kyselou okurkou, jak je komu libo.
Hodí se, když zbyde více řízků, třeba když se nesejde párty, odřekne návštěva, nebo když jsme měli velké oči a ta řízková pyramida se prostě nedá sníst.
Velmi dobrý je takhle naložený také zbylý osmažený Vánoční kapr. ;)
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Utopené řízky

Příspěvekod j3david » 13 pro 2014, 22:46

Potvrzuju že ten smažený kapr takto utopený je naprosto skvělý. Kostičky se rozpustí, maso zpevní ... na silvestra je akorát a přijde vhod
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Utopené řízky

Příspěvekod drobek » 15 pro 2014, 13:14

Nikdy jsem to nezkusil, ale takhle nakládaný kapr jedl pan Oto Pavel u převozníka Proška na Berounce. Musí to být děsná lahoda podle toho jak to popisuje. Kapří kosti se rozpustí a je to výborné na kocovinu. HP :AD
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Utopené řízky

Příspěvekod j3david » 15 pro 2014, 13:19

"Hamtavé kousky"
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Utopené řízky

Příspěvekod drobek » 16 pro 2014, 09:54

ANO, p5esn2 tak to v knize popisuje. Hamťavé kousky aaa
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x