Stránka 1 z 1

Utopené řízky

PříspěvekNapsal: 13 pro 2014, 14:35
od parles
Ingredience:
řízky usmažené v trojobalu
cibule nakrájená na kroužky
lák jako na utopence

Řízky proložit kroužky cibule - např. v pekáči z jenského skla ( s víkem) - zalít prochladlým lákem, zatížit je, aby zůstaly potopené, přiklopit víko a uložit na 3 až 5 dnů do chladu. Podávat s chlebem jen tak, nebo s hořčicí, tatarkou , kyselou okurkou, jak je komu libo.
Hodí se, když zbyde více řízků, třeba když se nesejde párty, odřekne návštěva, nebo když jsme měli velké oči a ta řízková pyramida se prostě nedá sníst.
Velmi dobrý je takhle naložený také zbylý osmažený Vánoční kapr. ;)

Re: Utopené řízky

PříspěvekNapsal: 13 pro 2014, 22:46
od j3david
Potvrzuju že ten smažený kapr takto utopený je naprosto skvělý. Kostičky se rozpustí, maso zpevní ... na silvestra je akorát a přijde vhod

Re: Utopené řízky

PříspěvekNapsal: 15 pro 2014, 13:14
od drobek
Nikdy jsem to nezkusil, ale takhle nakládaný kapr jedl pan Oto Pavel u převozníka Proška na Berounce. Musí to být děsná lahoda podle toho jak to popisuje. Kapří kosti se rozpustí a je to výborné na kocovinu. HP :AD

Re: Utopené řízky

PříspěvekNapsal: 15 pro 2014, 13:19
od j3david
"Hamtavé kousky"

Re: Utopené řízky

PříspěvekNapsal: 16 pro 2014, 09:54
od drobek
ANO, p5esn2 tak to v knize popisuje. Hamťavé kousky aaa