4 vepřové řízky,
sůl,
mletý pepř,
2 mrkve,
1 petržel,
plátek celeru,
1-2 pórky,
2 lžíce sádla nebo oleje,
1 lžíce rajského protlaku,
2 lžíce kysané smetany,
200 ml vývaru,
1 bobkový list,
cukr podle potřeby
Popis přípravy:
Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. V kastrolu rozehřejeme tuk, a maso na něm z obou stran osmažíme dočervena. Opečené maso vyjmeme a ve výpeku krátce podusíme zeleninu. Přidáme protlak a smetanu, promícháme, přilijeme vývar, dáme bobkový list a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a cukrem. Vrátíme maso, přiklopíme, a při mírné teplotě dusíme asi 15 minut, dokud maso nezměkne. Podáváme s bramborovou kaší.
