- 0.jpg (51.42 KiB) Zobrazeno 3396 krát
Suroviny:Terina:800 g drůbežího masa bez kosti,
sůl,
pepř,
drcený kmín,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
150 g másla
100 g čerstvých nebo mražených hub (žampiony, směs lesních hub),
1 lžička solamylu,
2 vejce,
kuchyňská fólie
Hrášková rýže:200 ml rýže,
400 ml drůbežího vývaru,
50 g mraženého hrášku
Popis přípravy:V pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm dorůžova drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Osmaženu cibuli i s tukem přelijeme do pekáčku, přidáme osolené, opepřené drůbeží maso a posypeme drceným kmínem. Podlijeme vodou a dáme péct do trouby při teplotě 180°C dočervena. Upečené maso necháme vychladnout, natrháme na kousky a dáme do misky. Přidáme vejce, promícháme, případně dochutíme a přeložíme na kuchyňskou fólii. Upravíme do válečku a natěsno zabalíme. Maso ve fólii položíme na plech a dáme na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 90°C.
Výpek z masa přelijeme do kastrolu, podlijeme horkou vodou a přidáme na plátky nakrájené houby. Uvedeme do varu a vaříme, dokud houby nezměknou. Dochutíme, a podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce studené vody.
Rýži propláchneme studenou vodou, dáme do kastrolu, zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí. Dáme vařit na nejmenší plotýnku a na nejnižší teplotu. Když se začíná rýže objevovat na povrchu, přidáme hrášek, promícháme, dáme opět přikryté poklicí zpátky na vařič a uvaříme doměkka.
Hotovou terinu zbavíme fólie, nakrájíme zešikma na špalíky, a podáváme přelité omáčkou s hráškovou rýží.