Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)
Napsal: 07 pro 2012, 05:51
No - a je to, myslím že více netřeba. Jenom snad dodat že si lze trošku pohrát s kořením, zejména různé voňavé přísady se dobře rozpouštějí v tuku. Lze použít kuličky jalovce, rozmarýn, určitě bobkový list. Akorát ta doba pečení 3 hodiny se mi zdá krátká. Ale to možná bude tou vyšší teplotou, uvádí se že 120 st.C. Já nastavuji termostat na 100, vím že u mé trouby trochu kecá směrem nahoru, takže reálně je tam nějakých 95 st.C. Pustím to večer a nejméně do rána ignoruju. Kachna je hotová když se doslova rozpadá a jde snadno od kostí. Tuk neslévám, maso zatepla vytahuji a kladu na talíř. Pokud se nesní jestě zatepla, nechám vychladnout i s tukem v hrnci, následně zatudena se tuk za hlasitého mlaskání maže na čerstvý chleba, vydlabané kusy masa se k tomu přikusují.