
Suroviny:
1 slepice,
2 mrkve,
1 petržel,
1/4 celeru,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
2 bobkové listy,
5 zrnek nového koření,
5 zrnek pepře,
sůl
Na karbanátky:
mletý pepř (může být i trocha mleté pálivé papriky),
majoránka,
drcený kmín,
1 stroužek česneku,
1 vejce,
bylinkové máslo,
2 lžíce strouhanky,
sůl
Na trojobal:
mouka,
vejce,
strouhanka
olej na smažení
Příprava:
Slepici s drůbky uvaříme doměkka s veškerou zeleninou a výše uvedeným kořením. Z vývaru sebereme většinu tuku, zalijeme jím v míse dvě lžíce strouhanky a promícháme, aby se tuk do strouhanky vsáknul. Uvařenou slepicí vykostíme, všechno maso včetně kůže umeleme na hrubé šajbě (mlecí desce), přidáme k namočené strouhance, osolíme, okořeníme podle chuti a přidáme vejce. Vše dobře promícháme a ze směsi děláme zhruba na prst silné placičky, do každé dáme doprostřed plátek zmraženého bylinkového másla a z placičky zhotovíme karbanátek tak, aby máslo zůstalo uprostřed něj. Pak každý obalíme v trojobalu jako řízek a zvolna smažíme na oleji.
Příloha podle chuti: vařené brambory, brkaše, hranolky nebo i pečené brambory, ale to už by asi bylo moc syté...
No a vývar? Jasně, ten se hodí vždycky!!!

