Stránka 1 z 1

Krůtí maso se zeleninou a bešamelem

PříspěvekNapsal: 13 led 2011, 17:20
od jaga
Nevím, či je dovoleno používati do receptu konzervy, ale na tohle jídlo jsem si vzpomněla, když jsem při nákupu v Lídlovi narazila na konzervu krůtího ve vlastní šťávě. Za socialismu jsem to dělávala z hovězího ve vlastní šťávě, ale teď nemám odvahu testovat, někda jsem četla, že už to není, co bývalo. A tady hovězí neměli, tak jsem to zkusila s krůtím. Protože jsem nakupovala vyhladovělá, nákup podle toho vypadal, brala jsem to skoro regál po regálu, no však rady, jak má jít člověk nakupovat najedený, znám dobře ;) Kupodivu konzerva obsahovala co bylo psáno, skutečně dobré krůtí maso a rosolovatou šťávu, proto si dovoluji to sem napsat.
Tak tedy na 4 porce potřebujeme:

400g konzervu krůtího ve vlastní šťávě,
3-4 větší zralá rajčata,
3 zelené paprikové lusky,
1 větší cibuli,
olej, sůl, pepř,
bešamelu budeme potřebovat asi 2 dcl, připravíme, jak jsme zvyklí, já dělám z másla, mouky, mléka, sůl a muškátový oříšek přiměřeně

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a smažíme to světle hněda.
Přidáme konzervu masa, poklademe na kolečka pokrájenými rajčaty a paprikami, s citem osolíme, opepříme ( maso je slané!)
Zalijeme hustším běšamalem a dáme zápéct do trouby až se vytvoří hnědá kůrčička na povrchu.

Jako přílohu vřele doporučuji vařenou rýži a okurkový salát.

Re: Krůtí maso se zeleninou a bešamelem

PříspěvekNapsal: 13 led 2011, 18:23
od Mánek
Dobrá konzerva je lepší, než klackem do oka! ;)

Re: Krůtí maso se zeleninou a bešamelem

PříspěvekNapsal: 13 led 2011, 19:09
od jaga
... no to taky :AD holt, když to má být rychlé...