Krůtí maso se zeleninou a bešamelem
Napsal: 13 led 2011, 17:20
Nevím, či je dovoleno používati do receptu konzervy, ale na tohle jídlo jsem si vzpomněla, když jsem při nákupu v Lídlovi narazila na konzervu krůtího ve vlastní šťávě. Za socialismu jsem to dělávala z hovězího ve vlastní šťávě, ale teď nemám odvahu testovat, někda jsem četla, že už to není, co bývalo. A tady hovězí neměli, tak jsem to zkusila s krůtím. Protože jsem nakupovala vyhladovělá, nákup podle toho vypadal, brala jsem to skoro regál po regálu, no však rady, jak má jít člověk nakupovat najedený, znám dobře Kupodivu konzerva obsahovala co bylo psáno, skutečně dobré krůtí maso a rosolovatou šťávu, proto si dovoluji to sem napsat.
Tak tedy na 4 porce potřebujeme:
400g konzervu krůtího ve vlastní šťávě,
3-4 větší zralá rajčata,
3 zelené paprikové lusky,
1 větší cibuli,
olej, sůl, pepř,
bešamelu budeme potřebovat asi 2 dcl, připravíme, jak jsme zvyklí, já dělám z másla, mouky, mléka, sůl a muškátový oříšek přiměřeně
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a smažíme to světle hněda.
Přidáme konzervu masa, poklademe na kolečka pokrájenými rajčaty a paprikami, s citem osolíme, opepříme ( maso je slané!)
Zalijeme hustším běšamalem a dáme zápéct do trouby až se vytvoří hnědá kůrčička na povrchu.
Jako přílohu vřele doporučuji vařenou rýži a okurkový salát.
Tak tedy na 4 porce potřebujeme:
400g konzervu krůtího ve vlastní šťávě,
3-4 větší zralá rajčata,
3 zelené paprikové lusky,
1 větší cibuli,
olej, sůl, pepř,
bešamelu budeme potřebovat asi 2 dcl, připravíme, jak jsme zvyklí, já dělám z másla, mouky, mléka, sůl a muškátový oříšek přiměřeně
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a smažíme to světle hněda.
Přidáme konzervu masa, poklademe na kolečka pokrájenými rajčaty a paprikami, s citem osolíme, opepříme ( maso je slané!)
Zalijeme hustším běšamalem a dáme zápéct do trouby až se vytvoří hnědá kůrčička na povrchu.
Jako přílohu vřele doporučuji vařenou rýži a okurkový salát.