Marinované kuřecí kousky v citronovo-sýrovém těstíčku
Napsal: 14 led 2013, 13:56
Marinováním v citronu kuřecí maso krásně zkřehne a je naprosto jisté, že se i při smažení v těstíčku bude v puse jen rozplývat.
Suroviny:
800 g kuřecího masa,
hladká mouka na obalení
Marináda:
1 větší prolisovaný stroužek česneku,
šťáva z 1 citronu,
pepř,
sůl
Těstíčko:
1 vejce,
hladká mouka,
50 g strouhaného tvrdého sýra,
100 ml mléka,
1 stroužek česneku,
citronová kůra z 1 citronu,
1/2 lžičky citronové šťávy,
sůl
Popis přípravy:
Suroviny na marinádu smícháme v misce, kuřecí maso nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě. Marinádu dobře vmasírujeme do kuřecího masa a necháme uležet nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Metlou umícháme z uvedených surovin těstíčko a necháme je hodinu odstát. Marinované kuřecí kousky lehce protáhneme hladkou moukou, namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem, vařenými brambory a tatarskou omáčkou, nebo s bramborovou kaší.
Suroviny:
800 g kuřecího masa,
hladká mouka na obalení
Marináda:
1 větší prolisovaný stroužek česneku,
šťáva z 1 citronu,
pepř,
sůl
Těstíčko:
1 vejce,
hladká mouka,
50 g strouhaného tvrdého sýra,
100 ml mléka,
1 stroužek česneku,
citronová kůra z 1 citronu,
1/2 lžičky citronové šťávy,
sůl
Popis přípravy:
Suroviny na marinádu smícháme v misce, kuřecí maso nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě. Marinádu dobře vmasírujeme do kuřecího masa a necháme uležet nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Metlou umícháme z uvedených surovin těstíčko a necháme je hodinu odstát. Marinované kuřecí kousky lehce protáhneme hladkou moukou, namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem, vařenými brambory a tatarskou omáčkou, nebo s bramborovou kaší.