Bunterova kachna
Napsal: 24 kvě 2013, 07:57
Ano, recept sem dávám já, ale nemám s tím nic společného, jen to. Recept mi přišel od Buntera, alias Toma Mozera.
Kachnu osolit, okmínovat vložit prsama nahoru do studeného, suchého!! pekáče, na mřížku.
Pekáč vložit do studené trouby a péci na 120°C 4-5 hodin. 4 hodiny troubu neotevírat!!!
Po čtyřech hodinách jsem kachnu odkryl, viz foto
a ještě potom přikrytou hodinu dopekl na 200°C viz foto.
Kachnu jsem vůbec nepodléval. Pekl jsem jí na mřížce a pod mřížkou byl asi litr šťávy a sádla.
Maso jak mandle a výhodou je to, že se o to nemusíte vůbec starat.
Odzkoušeno a doporučuji.
Tom.
Kachnu osolit, okmínovat vložit prsama nahoru do studeného, suchého!! pekáče, na mřížku.
Pekáč vložit do studené trouby a péci na 120°C 4-5 hodin. 4 hodiny troubu neotevírat!!!
Po čtyřech hodinách jsem kachnu odkryl, viz foto
a ještě potom přikrytou hodinu dopekl na 200°C viz foto.
Kachnu jsem vůbec nepodléval. Pekl jsem jí na mřížce a pod mřížkou byl asi litr šťávy a sádla.
Maso jak mandle a výhodou je to, že se o to nemusíte vůbec starat.
Odzkoušeno a doporučuji.
Tom.