- Bez názvu.jpg (47.31 KiB) Zobrazeno 4362 krát
Suroviny:4 kachní prsa,
pepř,
sůl
Příloha:šťouchané brambory,
rajče, okurky, případně zeleninový salát
Popis přípravy:Kachní prsa omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařízneme kůži do kosočtverců. Maso položíme na rozpálenou, suchou těžkou pánev kůží dolů, a necháme péct tak dlouho, dokud se maso neodlepí ode dna pánve a kůže není opečená dozlatova. Potom prsa otočíme druhou stranou dolů a opékáme asi 4 minuty tak, aby maso uvnitř zůstalo růžové. Hotová kachní prsa přikryjeme alobalem a necháme pár minut odpočívat na prkénku. Prsa nakrájíme na plátky, na talíř urovnáme šťouchané brambory a na ně urovnáme plátky kachních prsou.