Suroviny:16 ks jehněčích kotletek,
150 g slaniny,
400 ml hovězího vývaru,
1 větší cibule,
5 snítek čerstvého rozmarýnu,
1 hlavička česneku,
mletý pepř,
sůl
Popis přípravy:Kotlety potřeme česnekem rozetřeným se solí, opepříme a lehce obalíme v mouce. Slaninu nakrájíme na menší kostičky a dáme do pánve vyškvařit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Cibuli a slaninu vyjmeme a vložíme do pekáče. Ve výpeku zprudka osmažíme kotlety dočervena, urovnáme je do pekáče na cibuli, přidáme větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Pekáč zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 15 minut. Troubu vypneme a kotlety v ní necháme přiklopené ještě asi 40 minut. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu přelijeme do kastrolu a svaříme ji na poloviční množství. Kotlety podáváme přelité šťávou s vařenými nebo opečenými brambory.