- Bez názvu.jpg (51.16 KiB) Zobrazeno 6792 krát
Suroviny:4 králičí stehna,
2 cibule,
4 stroužky česneku,
drůbeží vývar,
plnotučná hořčice,
1 lžička rajského protlaku,
drcený kmín,
pepř,
olej,
sůl
Popis přípravy:Králičí stehna příčně nařízneme několika řezy, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pánvi s poklicí rozehřejeme olej a stehna z obou stran opečeme dočervena. Opečené maso vyjmeme a odložíme bokem. Na výpeku dorůžova osmažíme drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme hořčici s rajským protlakem a chvíli za stálého míchání orestujeme. Do pánve vrátíme maso, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a na mírném teple dusíme do změknutí masa. Během dušení občas omáčku promícháme, a případně ještě mírně podlijeme vývarem. Podáváme se šťouchanými bramborami.