16 ústřic, mohou být i ze sklenice, nebo se mohou použít malé krevetky,
1 lžíce citronové šťávy,
4 pěkné bifteky asi 4 - 5 cm vysoké (ze svickove),
lžíce rozehřátého másla,
4 plátky slaniny,
Postup
V misce smíchat ústřice s citronem a nechat je stát asi 15 minut. Do boku biftečku naříznout kapsu (snažit se nechat co nejmenší otvor). Kapsu naplnit ústřicemi, nebo krevetkami, obmotat slaninou a zajistit ji jehlou.
Položit na olejem potřený grill, nebo na pánev a na prudkém ohni biftek po obou stranách osmažit podle chuti (6 minut na jedné stran a 4 minuty na druhé). Osobně mám ráda uvnitř takřka syrový/takřka krvavý. Během smažení biftek potírat máslem.
Podávat s omáčkou Pikantní koktejlovou omáčkou,
http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=96&t=1013&p=1514&hilit=pikantn%C3%AD#p1514,
nebo bylinkovým máslem, napařenou zeleninou (chřest) a bagetou