Steak s Nivou a vlašskými ořechy
2 plátky roštěné, asi 2 cm silné
5 dkg Nivy, rozdrobené či hrubě nastrouhané
4 lžíce změklého másla
6 velkých stroužků česneku, oloupaných
1/4 hrnku vlašských ořechů, opražených na suché pánvi a pak rozsekaných
2 lžíce čerstvé petrželky
1 3/4 lžičky rozsekané čerstvé rozmarýny
1 1/2 lžičky soli
1 1/2 lžičky pepře
Smíchejte sýr, máslo, petrželku a polovinu rozmarýny. Přidejte ořechy a ještě rozmíchejte. Ze všeho ostatního udělejte v mixeru - food processoru pastu.
Steaky osušte a potřete míchaninou s česnekem, nechte asi hodinu odležet v pokojové teplotě. Pak maso grilujte na váš oblíbený stupeň hotovosti. Servírujte, potřeny sýrovou směsí, ta by se měla teplem masa lehce rozpouštět.