Steak z nízkého roštěnce

Steak z nízkého roštěnce

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 17 srp 2010, 10:45

podle Emeril Lagasse

Suroviny:
1 - 1,25 kg masa
1/2 hrnku suchého Sherry nebo červeného vína
1/2 hrnku sojové omáčky
2 lžíce Emerilovy Esence http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=24&t=41a
2 lžíce drceného česneku
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička pepře, pokud možno čerstvě mletého
Vše smíchejte v kastrolku a maso tímto v plastikovém sáčku a chladnu (lednice) marinujte 4 - 12 hodin.

Postup:
Maso vyndejte z marinády a grilujte asi 6 minut po každé straně jako Medium steak, kdy z masa má vytékat růžová, nikoli však krvavá šťáva.
Marinádu slijte do kastrůlku a zvolna povařte do zhoustnuti (10 minut.) Steak položte na talíř, nechte 5 minut odpočinout a pak krájejte napříč vlákna na teninké plátky, servírujte zalité marinádou, teď už vlastně omáčkou.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Steak z nízkého roštěnce

Příspěvekod Alis » 09 lis 2010, 22:58

Mám dva dotazy k tomuto nádhernému receptu:
1/ Maso se marinuje a griluje vcelku a pak krájí na teninké plátky podobně jako roastbeef? Nebo se krájí na steaky, ty ogrilují a pak se krájí na teninké plátky (nudličky) podobně jako japonská masa?
2/ Co je prosím Emerilova esence?
Uživatelský avatar
Alis
Učedník
 
Příspěvky: 13
Registrován: 06 lis 2010, 09:46

Re: Steak z nízkého roštěnce

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 10 lis 2010, 07:26

Maso nařezané na steak (moje 3cm vysoké) marinuj, ugriluj a pak ještě zabal na 5 min alobalu, nech odpočinout. Největší chyba u přípravy steaku je maso po ugrilování hned krájet. Pak teprve nakrájej tenké plátky a zalij omáčkou. Link
na Emerilla jsem dal přímo do receptu.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Steak z nízkého roštěnce

Příspěvekod Alis » 11 lis 2010, 13:38

moc děkuju za odpověď i za link k receptu :-)
Uživatelský avatar
Alis
Učedník
 
Příspěvky: 13
Registrován: 06 lis 2010, 09:46

Re: Steak z nízkého roštěnce

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 24 lis 2013, 11:28

Par obrazku na posileni chuti.
Přílohy
Tisch.jpg
Tisch.jpg (260.3 KiB) Zobrazeno 7773 krát
Tisch1.jpg
Tisch1.jpg (274.31 KiB) Zobrazeno 7773 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Další

Zpět na Recepty na steaky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron

x