Steak z nízkého roštěnce
Napsal: 17 srp 2010, 10:45
podle Emeril Lagasse
Suroviny:
1 - 1,25 kg masa
1/2 hrnku suchého Sherry nebo červeného vína
1/2 hrnku sojové omáčky
2 lžíce Emerilovy Esence http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=24&t=41a
2 lžíce drceného česneku
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička pepře, pokud možno čerstvě mletého
Vše smíchejte v kastrolku a maso tímto v plastikovém sáčku a chladnu (lednice) marinujte 4 - 12 hodin.
Postup:
Maso vyndejte z marinády a grilujte asi 6 minut po každé straně jako Medium steak, kdy z masa má vytékat růžová, nikoli však krvavá šťáva.
Marinádu slijte do kastrůlku a zvolna povařte do zhoustnuti (10 minut.) Steak položte na talíř, nechte 5 minut odpočinout a pak krájejte napříč vlákna na teninké plátky, servírujte zalité marinádou, teď už vlastně omáčkou.
Suroviny:
1 - 1,25 kg masa
1/2 hrnku suchého Sherry nebo červeného vína
1/2 hrnku sojové omáčky
2 lžíce Emerilovy Esence http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=24&t=41a
2 lžíce drceného česneku
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička pepře, pokud možno čerstvě mletého
Vše smíchejte v kastrolku a maso tímto v plastikovém sáčku a chladnu (lednice) marinujte 4 - 12 hodin.
Postup:
Maso vyndejte z marinády a grilujte asi 6 minut po každé straně jako Medium steak, kdy z masa má vytékat růžová, nikoli však krvavá šťáva.
Marinádu slijte do kastrůlku a zvolna povařte do zhoustnuti (10 minut.) Steak položte na talíř, nechte 5 minut odpočinout a pak krájejte napříč vlákna na teninké plátky, servírujte zalité marinádou, teď už vlastně omáčkou.