Stránka 1 z 2

Steak z nízkého roštěnce

PříspěvekNapsal: 17 srp 2010, 10:45
od Brutzel-Svejk
podle Emeril Lagasse

Suroviny:
1 - 1,25 kg masa
1/2 hrnku suchého Sherry nebo červeného vína
1/2 hrnku sojové omáčky
2 lžíce Emerilovy Esence http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=24&t=41a
2 lžíce drceného česneku
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička pepře, pokud možno čerstvě mletého
Vše smíchejte v kastrolku a maso tímto v plastikovém sáčku a chladnu (lednice) marinujte 4 - 12 hodin.

Postup:
Maso vyndejte z marinády a grilujte asi 6 minut po každé straně jako Medium steak, kdy z masa má vytékat růžová, nikoli však krvavá šťáva.
Marinádu slijte do kastrůlku a zvolna povařte do zhoustnuti (10 minut.) Steak položte na talíř, nechte 5 minut odpočinout a pak krájejte napříč vlákna na teninké plátky, servírujte zalité marinádou, teď už vlastně omáčkou.

Re: Steak z nízkého roštěnce

PříspěvekNapsal: 09 lis 2010, 22:58
od Alis
Mám dva dotazy k tomuto nádhernému receptu:
1/ Maso se marinuje a griluje vcelku a pak krájí na teninké plátky podobně jako roastbeef? Nebo se krájí na steaky, ty ogrilují a pak se krájí na teninké plátky (nudličky) podobně jako japonská masa?
2/ Co je prosím Emerilova esence?

Re: Steak z nízkého roštěnce

PříspěvekNapsal: 10 lis 2010, 07:26
od Brutzel-Svejk
Maso nařezané na steak (moje 3cm vysoké) marinuj, ugriluj a pak ještě zabal na 5 min alobalu, nech odpočinout. Největší chyba u přípravy steaku je maso po ugrilování hned krájet. Pak teprve nakrájej tenké plátky a zalij omáčkou. Link
na Emerilla jsem dal přímo do receptu.

Re: Steak z nízkého roštěnce

PříspěvekNapsal: 11 lis 2010, 13:38
od Alis
moc děkuju za odpověď i za link k receptu :-)

Re: Steak z nízkého roštěnce

PříspěvekNapsal: 24 lis 2013, 11:28
od Brutzel-Svejk
Par obrazku na posileni chuti.