Steak po Florentinsku

Steak po Florentinsku

Příspěvekod drobek » 20 srp 2010, 00:06

Steak po Florentinsku
Steven Reichlen

1 porterhouse steak, asi 4 - 5 cm silný, asi 2 libry, (90 dkg) těžký. Vtip je v tom, že maso uvnitř takového steaku zůstane do hloubky růžové a netuhé. Recept je pro čtyři osoby.
krystalová mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 stroužky česneku, velice jemně usekané
1 lžíce čerstvé rozmarýny, také velice jemně usekané
6 listů čerstvé šalvěje
1/2 hrnku toho nejlepšího olivového oleje jaký seženete

Rozehřejte gril, mřížku natřete olejem. Steak dobře osolte a opepřete, grilujte podle žádaného stupně syrovosti či udělanosti.
Mezitím dejte zbylé přísady, tedy česnek, rozmarýn a šalvěj do hrnce. Až jsou steaky hotové dejte je na talíř, zalijte olivovým olejem a nechte 3 - 5 minut marinovat přikryté alobalem.
Potom ho rozkrájejte na plátky jak se bude servírovat, naposledy potřete olivovým olejem.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Recepty na steaky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x