Steak Santa Fe
Derrick Riches
4 steaky asi 2 - 2,5 cm silné
1 velké avokádo, na kostičky nakrájené
1/2 hrnku usekané červené cibule
1/3 hrnku mražené směsi na margaritu
2 lžíce čerstvé nati koriandru, usekané. Můžete použít i zelenou petrželku, je to dost podobné
2 lžíce rostlinného oleje
4 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžičky cumin (římského kmínu)
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky černého pepře
Smíchejte margaritu, koriandr, olej, česnek, cumin, sůl a pepř. Oddělte dvě lžíce a zbytek nalijte do plastikového sáčku. Přidejte steaky, párkrát obraťte aby se marinádou obalily a marinujte v lednici několik hodin, nejlépe přes noc. Steaky vyndejte z marinády, tu vylijte. Grilujte asi 6 - 8 minut po každé straně, jak máte steaky rádi. Mezitím smíchejte marinádu co jste dali stranou s avokádem a cibulí.
Steaky nakrájejte na tenké látky a podávejte s avokádovou salsou.