Stránka 1 z 2

Mediterrane Entrecote Steaks

PříspěvekNapsal: 17 črc 2012, 14:36
od Brutzel-Svejk
Entrecote Steaks

4x Entrecote Steaks a.ca.250g
6 stroučku česneku
2-3 proutky čerstvého rozmarinu
4 Pl dobrého oleje
80g másla
hrubý pepř
sůl

Pečicí troubu zahřejeme na 120°. Na pánvi rozehřejeme olej dáme opéct steaky z každé strany 1,5 až 2 min. Ještě nesolit ani nepepřit. Opečené maso pak dát na pekáč do trouby. A podle toho jak ho chcete.
Raw, Rare nebo Médium http://cs.wikipedia.org/wiki/Steak na 12-17 min nechat na pekáči.
V mezičase si oloupejte a roztvrtte česnek. Rozpalte v pánvi máslo, přidejte česnek, rosmarin a steaky v tomto horkém másla asi tak minutu s každé strany osmahněte. Teprve na talíři osolit a opepřit.

2012-07-19 20.05.41.jpg
2012-07-19 20.05.41.jpg (217.8 KiB) Zobrazeno 7061 krát


Podává se s opékaným bramborem a lehkým letním salátem.

Poznámka: Já měl steaky asi 300 gramové a doba pečení v troubě byla 15 min což bylo Médiumrare.

Re: Mediterrane Entrecote Steaks

PříspěvekNapsal: 17 črc 2012, 15:19
od drobek
Ohohó, tak tohle prostě musím, v blízké budoucnosti, na tenhle víkend už je jídelníček připraven. HP

Re: Mediterrane Entrecote Steaks

PříspěvekNapsal: 17 črc 2012, 15:44
od Mirďa
Hmm, tak inspirace na víkend by byla, stejně má u nás pršet, takže trouba je k použití reálná, jinak bych to dělal celé na grilu. HP

Re: Mediterrane Entrecote Steaks

PříspěvekNapsal: 17 črc 2012, 21:13
od Brutzel-Svejk
Jistě na grilu se to dá dělat,ale jen kulovem zb. Weber nebo Cadac apod.

Re: Mediterrane Entrecote Steaks

PříspěvekNapsal: 18 črc 2012, 01:52
od j3david
A proč ne na normálním plynovém? Nejříve ho rozpálit, opéct steaky, potom snížit teplotu, dát to na horní mřížku a dopéct. Případně v nějakém kastrolu nebo na plechu aby se neztratil výpek.