Nejdříve Rub, který jsem přebral od Stefan Marquard z knihy Perfektní grilování.
1 Flankensteak, ca. 1000 g
3 pl hnědého cukru
2 pl sladké papriky
1 pl mletého horcicoveho semínka
1 pl cesnekoveho prasku
1 pl Cayenne pepře (vynechal jsem)
2 pl sušené bazalky
1 pl cibuloveho prasku
1 pl čerstvě mletého pepře
Koření dobře promícháme.
Flankensteak osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, zamasirujeme připravený rub a uložíme na 12 hodin v lednici ke spánku.
Rozehřejeme gril a steak potreme lehce olejem a ogrilujeme (dle síly steaku 7-10 min pro jednu stranu). Já si vzal na pomoc teploměr nastavený na 56 stupňů. Chuti se maso se vyrovná roastbeef.Tento výjimečný kousek doladíme rubem s jeho ostro - sladkym tonem a lehkou příchutí bazalky.
Nakrájíme na plátky podáme s přílohou. Já měl špičaté zelí a brambory ve slupce.