Má malá variace na téma "Pštrosí vejce".
Suroviny:
500 g mletého masa,
1 rozetřený stroužek česneku,
1 syrové vejce,
sůl podle chuti,
špetka pepře,
1 lžička čubrici,
1/2 lžičky pálivé papriky
Náplň:
2 vejce uvařená natvrdo,
1 lžička másla,
sůl,
pepř,
1 lžíce masa na karbanátky
Popis přípravy:
Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme, rozkrojíme podélně na poloviny, vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Přidáme k nim máslo a maso, vidličkou propracujeme a podle své chuti okořeníme solí a pepřem. Z míšeninky utvoříme 4 kuličky, které vložíme do polovin bílků místo žloutků.
Mleté maso propracujeme z ostatními surovinami,
poloviny naplněných vajec jím obalíme a mírně zploštíme.
Karbanátky můžeme obalit ve strouhance a smažit na pánvi v tuku, případně je můžeme dát na mírně rozehřátý gril a pomalu grilovat cca 10 minut z každé strany.
Přílohu volíme podle situace a nálady, nejlepší je karbanátky podávat jen tak.