Stránka 1 z 2

Plněné karbanátky

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013, 14:26
od Mánek
Má malá variace na téma "Pštrosí vejce". CC

Suroviny:
500 g mletého masa,
1 rozetřený stroužek česneku,
1 syrové vejce,
sůl podle chuti,
špetka pepře,
1 lžička čubrici,
1/2 lžičky pálivé papriky

Náplň:
2 vejce uvařená natvrdo,
1 lžička másla,
sůl,
pepř,
1 lžíce masa na karbanátky

Popis přípravy:
Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme, rozkrojíme podélně na poloviny, vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Přidáme k nim máslo a maso, vidličkou propracujeme a podle své chuti okořeníme solí a pepřem. Z míšeninky utvoříme 4 kuličky, které vložíme do polovin bílků místo žloutků.

Obrázek

Mleté maso propracujeme z ostatními surovinami,

Obrázek

poloviny naplněných vajec jím obalíme a mírně zploštíme.

Obrázek

Karbanátky můžeme obalit ve strouhance a smažit na pánvi v tuku, případně je můžeme dát na mírně rozehřátý gril a pomalu grilovat cca 10 minut z každé strany.

Obrázek

Obrázek

Přílohu volíme podle situace a nálady, nejlepší je karbanátky podávat jen tak.

Obrázek

HP

Re: Plněné karbanátky

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013, 16:33
od drobek
Krásně se ti povedly, gratuluju. aaa

Re: Plněné karbanátky

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013, 16:52
od Mánek
Děkuji! :)

Re: Plněné karbanátky

PříspěvekNapsal: 03 úno 2013, 21:52
od bocianka
Jednoduché, rychlé a jistě dobré. Díky za dobrý nápad.

Re: Plněné karbanátky

PříspěvekNapsal: 04 úno 2013, 18:15
od Dag
myslím že to je skvělá varianta, pštrosí, nebo také skotská vejce jsou moc vysoká a špatně se smaží, tohle je výborné vylepšení a také se mně líbí rozpis na masovou hmotu.....žádná houska.