Autor: parles. Zveřejněno zde se souhlasem autora.
Ingredience
500 gr. rybích filetů ( z treskovitých ryb)
500 gr. špenát mražený (nejlépe sekaný)
1 malá cibule
1 stroužek česneku
pepř drcený
kmín drcený
muškátový květ
sůl
olej
červená paprika, nebo rajče.
Postup
Rybu i špenát nechám rozmrazit. Rybu na sítu, aby okapala voda.
Na troše oleje osmahnu na pánvi pokrájenou cibuli, přidám špenát, rozmáčklý a pokrájený česnek, špetku pepře, špetku muškátového květu a sůl. Za občasného promíchání prohřeji. Mezitím osolím, opepřím a okmínuji rybí filátka. Špenát přesunu do pekáčku, nebo zapékací misky a navrch rozložím ryby. Povrch ryb zakápnu olejem. Vložím do trouby předehřáté na 230 stupňů C na cca 20 minut.
Při podávání dám na rybu kousek něčeho červeného pro oči.