Tento recept je inspirován jedním obědem od Zdravých krabiček. Byla jsem mile překvapená touto, pro mně neobvyklou, kombinací chutí, dovolím si vložit jej sem. Vyzkoušeno i doma, též dobré hodnocení...
Na 4 porce budeme potřebovat:
4 asi 120-150g kousky pangasia,
štávu z poloviny citronu,
koření na ryby, sůl, mouku na obalení,přepuštěné máslo na opečení
Dip:
250g máslových či obyčejných žampionů,
kousek másla na dušení hub,
125g pomazánkového másla bez příchuti,sůl, mletý pepř
Pyré:
500g čerstvého či mraženého zeleného hrášku,
2 větší brambory,
50-80g másla, mléko,sůl
Kousky ryby omyjeme, osušíme, nasolíme, jemně pokapeme citronovou šťávou, okořeníme a dáme odležet.
Dip je jednoduchý - na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, přidáme pepř, sůl. Do ještě teplých žampionů vmícháme pomazánkové máslo, myslím, že dobré žervé nebo Philadelphia by s úspěchem nahradily.
Pyré si připravíme z oloupaných, na kostky nakrájených brambor společně uvařených s hráškem. Slijeme veškerou vodu z vaření, přidáme máslo a mléko a necháme přejít varem, poté rozmixujeme na jemné pyré a uchováme horké.
Ryby obalíme v mouce a opečeme na horkém, přepuštěném másle do kůrky.
Na vlažný dip položíme rybu vedle hráškového pyré, je to i pěkné pro oko, bohužel nemám fotoaparát...