Stránka 1 z 4

Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 10:15
od jaga
Tento recept je inspirován jedním obědem od Zdravých krabiček. Byla jsem mile překvapená touto, pro mně neobvyklou, kombinací chutí, dovolím si vložit jej sem. Vyzkoušeno i doma, též dobré hodnocení...

Na 4 porce budeme potřebovat:

4 asi 120-150g kousky pangasia,
štávu z poloviny citronu,
koření na ryby, sůl, mouku na obalení,přepuštěné máslo na opečení

Dip:
250g máslových či obyčejných žampionů,
kousek másla na dušení hub,
125g pomazánkového másla bez příchuti,sůl, mletý pepř

Pyré:
500g čerstvého či mraženého zeleného hrášku,
2 větší brambory,
50-80g másla, mléko,sůl

Kousky ryby omyjeme, osušíme, nasolíme, jemně pokapeme citronovou šťávou, okořeníme a dáme odležet.
Dip je jednoduchý - na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, přidáme pepř, sůl. Do ještě teplých žampionů vmícháme pomazánkové máslo, myslím, že dobré žervé nebo Philadelphia by s úspěchem nahradily.
Pyré si připravíme z oloupaných, na kostky nakrájených brambor společně uvařených s hráškem. Slijeme veškerou vodu z vaření, přidáme máslo a mléko a necháme přejít varem, poté rozmixujeme na jemné pyré a uchováme horké.
Ryby obalíme v mouce a opečeme na horkém, přepuštěném másle do kůrky.
Na vlažný dip položíme rybu vedle hráškového pyré, je to i pěkné pro oko, bohužel nemám fotoaparát...

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 10:20
od Mánek
Hm, to vypadá dobře, zkusím.

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 10:46
od jaga
uf Mánečku, sem si oddechla, mám před Tebou veliký respekt co se úpravy ryb týká, dost dlouho jsem se rozmýšlela, jestli mám vložit... kdyby sis myslel a chtělo se Ti, přidej prosím foto, fakt to na talíři vypadá dobře...děkuji Jarka

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 12:22
od Mánek
Proč respekt, natož veliký? Jen si nemysli, mě se tu a tam také povede něco zmršit! ;)

Re: Pangasius s žampionovým dipem a hráškovým pyré

PříspěvekNapsal: 13 úno 2011, 17:45
od penda
Po pár vyzkoušených receptech na pangasia jsem jako nejgeniálnější shledala tento: http://recepty.chytrazena.cz/ryby/zapec ... 13197.html. Rychlý, málo pracný a chuťově výtečný!