Pečená ryba na citrónu a oříškách
Napsal: 20 srp 2012, 18:04
Počet porcí: 4
Ingredience
1/4 hrnku jemně usekaných nebo nastrouhaných lískových oříšků
1/2 hrnku strouhanky
1/4 hrnku nasekaného citrónového tymiánu (on postačí i normální tymián, ovšem podstatně míň)
1 PL strouhané citrónové kůry
1 hrnek mléka
1 kg rybího filé, bez kůže , je celkem jedno jaké
sůl a pepř
olej na potření
3/4 hrnku rozpuštěného másla
Postup
Troubu rozehřejte na 300°C
V misce smíchejte oříšku, strouhanku, citrónovou kůru a tymián.
Filé opláchněte pod tekoucí vodou, osušte ubrouskem, osolte a opepřete. Namočte v mléce a obalte ve směsi
Poskládejte na olejem vymazaný pekáček, nejlépe na alobal, abyste to nemuseli mýt. Postříkejte nebo opatrně pomažte máslem.
Pečte asi 10 minut z každé strany.
Doporučená příloha: brambory ozdobené pažitkou či petrželkou
Ingredience
1/4 hrnku jemně usekaných nebo nastrouhaných lískových oříšků
1/2 hrnku strouhanky
1/4 hrnku nasekaného citrónového tymiánu (on postačí i normální tymián, ovšem podstatně míň)
1 PL strouhané citrónové kůry
1 hrnek mléka
1 kg rybího filé, bez kůže , je celkem jedno jaké
sůl a pepř
olej na potření
3/4 hrnku rozpuštěného másla
Postup
Troubu rozehřejte na 300°C
V misce smíchejte oříšku, strouhanku, citrónovou kůru a tymián.
Filé opláchněte pod tekoucí vodou, osušte ubrouskem, osolte a opepřete. Namočte v mléce a obalte ve směsi
Poskládejte na olejem vymazaný pekáček, nejlépe na alobal, abyste to nemuseli mýt. Postříkejte nebo opatrně pomažte máslem.
Pečte asi 10 minut z každé strany.
Doporučená příloha: brambory ozdobené pažitkou či petrželkou