Byl jsem tu ponechán svou ženou osudu s varováním, že až přijede příště, nechce vidět ani jednu z těch šesti cuket, které mi tu zanechala. Tak (protože maminka a manželka se musí poslouchat!) jsem se dnes z povzdechem pustil do zpracovávání těch potvor zelených...
Ingredience:
4 filety z pangase,
4 lžíce majonézy,
libovolné koření na ryby,
hladká mouka,
sůl,
barevný pepř
olej na smažení
Bramborovo-cuketové pyré:
400 g brambor,
400 g cukety,
1 lžíce másla,
sůl
Popis přípravy:
Filety omyjeme a pečlivě osušíme. Osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby, které do masa lehce vtlačíme. Každý rybí filet potřeme z obou stran majonézou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a zvolna smažíme dočervena z každé strany.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě do poloměkka. Poté přidáme oloupanou a na stejně velké kousky jako brambory nakrájenou cuketu a dovaříme doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo a brambory s cuketami rozmačkáme na jemné pyré.
ještě tu mám těch cuket neúrekom a navíc jsem našel i půl hlávky čínského zelí... Ach jo, já nechci umřít na zdravou výživu!