Jirka Vranka opět vyzkoušel jeden z receptů z mé kuchařky a poslal mi fotky z průběhu realizace. Tak tedy jeho jménem sem recept vkládám i s fotopostupem.
Ingredience:
400g uzené ryby
400g vařeného vepřového laloku
4 stroužky česneku
2 cibule
sůl, pepř
Příprava:
Uzenou rybu obereme od kůže a kostí. Rybí maso, studený vařený lalok, cibuli a česnek jemně pomeleme. Dochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme.
Pomazánku, která nám zbude po ochutnávce, dáme do skleniček a zavaříme. Zavařujeme asi 40 minut, na druhý den zavařování zopakujeme.
Pomazánka se hodí na vycházky k vodě (a nejen k vodě ) jako dobrá svačinka.
Zdroj – pod názvem Rybářská svačinka je ve Sladkovodní kuchařce od autora Milana Paličky.
Podobný recept dělali i staří rybáři z našeho klubového rybníka.