Stránka 1 z 1

Křenový kapr rodiny Vrankovy

PříspěvekNapsal: 12 led 2013, 11:42
od Mánek
Výborná úprava kapra, kterou mohli ochutnat účastníci srazu v Malenovicích.

Ingredience:
1000 g porcí kapra,
30 - 50 g strouhaného křenu,
150 g balkánského sýra,
150 ml sladké smetany,
100 g másla,
sůl

Popis přípravy:
Porce kapra velmi mírně osolíme, vložíme do pekáčku vymazaného máslem, na povrchu poklademe plátky másla a pečeme v troubě rozehřáté na 180°C po dobu 10 minut. Po této době posypeme rybu rozdrobeným balkánským sýrem, nastrouhaným křenem a podlijeme smetanou.

Obrázek

Dáme zpět do trouby a pečeme ještě 20 minut. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory nebo chléb. Pokud podáváme ohřívané až druhý den, omáčka se rozleží a získá tím na chuti.

Obrázek