Taková štika potřebuje svoje, aby dobře chutnala. Jinak je to maso celkem nic moc, ale pokud se dobře upraví, je to také lahoda.
Ingredience:
8 zrnek nového koření,
8 stroužků česneku,
4 zelené papriky,
4 bobkové listy,
4 větší rajčata,
1 lžíce oleje,
2 cibule,
pepř,
sůl,
1000 g štiky v kuchyňské úpravě (to je tohle):
Popis přípravy:
Štiku nakrájíme na silnější podkovy,
osolíme,
opepříme
a potřeme rozetřeným česnekem.
Rybí porce překryjeme fólií a necháme v chladu 30 minut odležet.
Očištěné cibule nakrájíme na půlměsíčky, rajčata nakrájíme na plátky a papriky nakrájíme na proužky.
Olejem vymažeme pekáč, na dno rozložíme cibuli
a na ni ukládáme jednotlivé porce štiky, které prokládáme kolečky rajčat a proužky papriky.
Přidáme bobkový list a nové koření, podlijeme 4 lžícemi vody a přiklopené pečeme v troubě vyhřáté na 180°C po dobu 45 minut.
Během pečení rybu přeléváme výpekem a v případě nutnosti ještě mírně podlijeme. Podáváme s vařenými brambory, šťouchanými brambory nebo dušenou rýží.