Fajn obměna klasiky. Doporučuji zkusit!!!
Suroviny:
2 kapří filety bez kostí,
sůl,
2 vejce,
citronová šťáva,
150 g hladké mouky,
200 g bylinkové strouhanky
rostlinný olej a přepuštěné máslo smíchané v poměru 1 : 1 na smažení
Popis přípravy:
Pokud použijeme celého kapra, seřízneme jej na filety. Po celé jejich délce uděláme do masa zářezy vzdálené od sebe dva až tři milimetry, jen dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Takto narušíme všechny drobné kostičky. V případě koupených vykostěných filetů tato práce odpadá, ale stojí to podstatně více peněz. Získané filety naporcujeme na menší proužky, vložíme do mísy, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a prohněteme.
Připravíte si v sekacím robotu rozmělněním střídky čerstvého toustového chleba a hrsti čerstvých bylinek (petrželka, tymián nebo kopr) bylinkovou strouhanku.
Proužky masa obalíme v rozšlehaných vejcích, mouce a bylinkové strouhance.
V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a v něm usmažíme kapra dozlatova.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, bramborovým salátem, nebo jen tak s chlebem.