- 1.jpg (48.32 KiB) Zobrazeno 3413 krát
Autor receptu i fotky: Parles.Maréna je výborná lososovitá ryba s bílým, netučným, velmi chutným masem. Proto ji upravuji co nejjednodušeji, aby se její chuť nepřehlušila něčím nadbytečným.1 maréna
sůl
kmín
pepř hrubě drcený
olej
Marénu vyčistit, osolit, lehce opepřit a posypat kmínem zevně i uvnitř.
Vložit do vhodné misky a pokapat olejem, hodinku nechat odpočinout. Doporučuji použít olej neutrální chuti, nikoliv olivový a to i na grilování.
Pak rozehřát grilovací pánev, nalít asi 3 PL oleje a vložit rybu. S rybou už dále nehýbat, aby se nepotrhala kůže. Grilovat tak dlouho, až to na pánvi znatelně přestává prskat. Pak rybu jemně postrčit a když to jde, tak je čas jí otočit, ryba se pánve pustí sama a je opečená. A totéž z druhé strany.
Ihned servírovat.