Ingredience:
600 g štičího filetu s kůží,
100 g másla,
2 střední cibule,
3 střední petržele,
2 lžíce hrubě sekané petrželové nati,
5 zrnek nového koření,
2 hřebíčky,
hladká mouka,
pepř,
sůl
Příprava:
Štičí filet rozdělíme na 4 porce. Široký kastrol vymažeme polovinou másla, dno vyložíme na plátky nakrájenou cibulí a na nudličky nakrájenými kořeny petržele. Na zeleninový základ položíme porce ryby kůží nahoru, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček, nové koření a zalijeme vodou tak, aby zakryla rybí porce. Kastrol přikryjeme poklicí, vodu uvedeme do mírného varu a 10 minut provaříme. Poté přidáme sekanou petrželovou nať a zbytek másla, do kterého jsme zapracovali hladkou mouku. Kastrol opět přikryjeme a za mírné teploty rybu podusíme doměkka. Během dušení kastrolem často pohneme, aby se obsah nepřichytil. Nemícháme, aby se nerozbilo rybí maso. Jako přílohu volíme vařené brambory.