Jemná pomazánka z drůbežích jater

Co se nedá pod naše fóra umístit.

Jemná pomazánka z drůbežích jater

Příspěvekod Dag » 17 lis 2010, 18:05

Nevaří se, ani nepeče, ale hned se maže na houstičky.

500g drůbežích jater
100g másla
100ml šlehačky.sůl a pepř
1-2 lžíce brandy

játra vložím do vařící NEOSOLENÉ vody .
Když zešednou, ještě asi 2-3 minuty povařím.
Scedím, nechám odkapat a vychladnout.
Vychladlá játra umixuji.
Přidám na kostičky nakrájené CHLADNÉ máslo a znovu mixuji.
Když jsou obě hmoty spojené, zaliji šlehačkou a mixuji do hladka.
Nakonec přidám brandy.
Dám do mističky a nechám alespoň dvě hodiny v ledničce, aby se chutě spojily.
Mažu na houstičky a rohlíčky a nejraději na ty, co peče Soňa - Noskovice
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Jemná pomazánka z drůbežích jater

Příspěvekod Roomanka » 17 lis 2010, 23:04

Jak by řekl můj kamarád gay - jujkity!!! Jdu do toho!
Uživatelský avatar
Roomanka
Učedník
 
Příspěvky: 11
Registrován: 06 lis 2010, 22:43
Bydliště: Chrudim

Re: Jemná pomazánka z drůbežích jater

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 18 lis 2010, 21:19

Výborná na domácím chlebíčku viz. fotky.
pomazanka.jpg
může se udělat i na hruběj
pomazanka.jpg (66.18 KiB) Zobrazeno 5877 krát
chleba.jpg
můj chlebíček
chleba.jpg (73.22 KiB) Zobrazeno 5877 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Jemná pomazánka z drůbežích jater

Příspěvekod Dag » 26 lis 2010, 09:34

Švejku, to je pěkná fotka, ale také pěkný chlebík.Což kdybys prozradil recept.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Jemná pomazánka z drůbežích jater

Příspěvekod drobek » 26 lis 2010, 15:56

On žije v Německu a tam se dobrý chleba dostane. Tohle vím, protože asi 20 km od nás je ruský obchod, kde mají Německý chleba, předpečený tam a zmražený. Pak to jde letecky sem a tady ho dopékají. Já jako labužník ho kupuju zmražený, dám na půl hodiny do trouby a je jako čerstvý, přímo lahodný.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Další

Zpět na Vše ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x