Králičí paštika mé babičky - vhodné jako dárek do Mikulášské punčochy.
------------------------------
Králičí předek
500 g vepřového bůčku
1 lžíce dobrého oleje
2 mrkve
1 petržel
Celer menší, velikost by měla odpovídat mrkvi
1 středně velká cibule
bobkový list
2 kuličky nového koření -
4 celé pepře
špetka tymiánu
250ml bílého vína
králičí játra
250 g drubežích jater
2 plné lžíce koňaku
100 g anglické slaniny
Na lžíci oleje zpěním drobně nakrájenou cibuli a jemně pokrájenou zeleninu a osmažím do světlezlatova.
Přidám nakrájené obojí maso, osmahnu, okořením a pak při podlévání vínem a vodou dusím do měkka.
Vychladlé maso oberu od kostí a i se zeleninou a očistěnými játry umixuji..
Dám do mísy, přidám zbylou šťávu a dobře promíchám.
Osolím podle chuti.
Přidám koňak a opět dobře promíchám.
Dno širších zavařovacích skleniček pokryji anglickou slaninou, naplním mixovanou směsí a zakryji opět slaninou.
Zavíčkuji a vařím ve vodní lázni hodinu a půl.