První pochoutkou připravenou při zabíjačce, kterou přednostně dostává řezník, je u nás na Hané právě mozeček s vejci. No a protože mi žena několik mozečků zakoupila, honem jsem si tuhle fantastickou dobrotu udělal.
Suroviny:
20 g sádla,
1 cibule,
1 až 2 vepřové mozečky,
4 vejce,
pepř,
sůl
pažitka na ozdobení (není nutná)
Příprava:
Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle do sklovita. Přidáme odblaněný a nakrájený mozeček, osmažíme a vmícháme rozkvedlaná vejce. Osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme do sražení vajec. Smažený mozeček podáváme namazaný na čerstvý chléb nebo světlé topinky, případně ještě ozdobený nasekanou pažitkou.
Se svolením autorky použita fotografie z Šárčiny "školy" vaření: http://dolcevita.blog.cz/0901/z-jako-zabijackovy-gulas