Stránka 1 z 1

Husí škvarky

PříspěvekNapsal: 03 led 2011, 15:17
od Dag
Dostala jsem pod stromeček krabičku maďarských husích škvarků i s receptem.Recept je jednoduchý a škvarky úžasné, opravdu úžasné. Takže jestli někdo bude mít k disposici husí kůži,může zkusit.

husí kůže
voda

Husí kůži nakrájím na malé kousky,dám do kastrolu,
Kůže stlačím
Zaliji vodou
Z počátku vařím na mírném ohni, teprve, když se voda odpaří, zesílím oheň
Škvarky doškvařím do zlatava
Odstavím z ohně
Pokropím horkou vodou
Přikryji
Asi za deset minut vyberu ze sádla,
Škarky zůstanou křehké i když vychladnou


Lepší recept, myslím, protože mně celý den honí škvarková mlsná, jsem našla v drobné kuchařce J. Šejbalové....Vaříme na chatě.......

Husí kůži nakrájím na větší kousky
Dám podlité vodou vařit do kastrolu
Nechám mírně zrůžovět
Přendám na železnou pánev
Osolím
Nechám upéct ve vyhřáté troubě do chřupava

V kuchařce se dále píše, že se podávají s vařenými bramborami, ale věřte mi, jak jsem je ochutnala, nejlepší je jíst je s chlebem

Re: Husí škvarky

PříspěvekNapsal: 03 led 2011, 15:43
od Mánek
To by mohlo fungovat i s kůží z kačeny, řekl bych... :)

Re: Husí škvarky

PříspěvekNapsal: 03 led 2011, 16:51
od Dag
Mánku, možná ano, i když si myslím, že husí kůže bude mastnější, ale pro mně je problém, jak tu kůži sehnat, přece si nekoupím husu na pečení a stáhnu ji z kůže. Co bych to potom měla na pekáči.