Stránka 1 z 1

Briošky

PříspěvekNapsal: 22 úno 2011, 09:49
od Dag
Kdysi v Baťovském průchodu mezi Jungmanovým náměstím a náměstím Václavským byl krámek, ve kterém prodávali nejlepší briošky z celé Prahy.
Bývaly rozříznuté pomazané máslem se slzou sardelky a pokryté jemně nakrájenou šunkou,někdy a to i za bolševika s jemným plátkem ananasu, nebo potřené pikantně ochuceným křenovým tvarohem.
Dnes, jsem se v čekárně ortopéda, na ně dozvěděla prý echt Švýcarský recept od bývalé pekařky toho bohulibého zařízení.

35 dkg hladké mouky
1/8 litru vlažného mléka
5 dkg rozehřátého másla
3 dkg cukru
3 žloutky
2,5 dkg droždí
sůl
žloutek na potření

Přísady zpracujeme ve vláčné těsto.Vytvarujeme podlouhlé válečky 8-10 cm dlouhé
Na plechu vymaštěném, nebo podsypaném moukou,nebo na pečícím papíru je necháme vykynout
Nůžkami třikrát nastřihneme
Potřeme žloutkem a upečeme do zlatova
Vychladké podélně rozkrojíme
A naplníme

Re: Briošky

PříspěvekNapsal: 22 úno 2011, 10:52
od jaga
...ale to vypadá náramně, pravidelně teď míváme sobotu co sobotu na návštěvě děti, většinou mezi 11 a 14 hodinou, my "obědváme "až kolem 16, tak to je dobrý nápad na pohoštění, díky vřelé milá Dag :AD

Re: Briošky

PříspěvekNapsal: 22 úno 2011, 15:28
od drobek
Pro pána krále, já je pamatuju! HP Děkuju za recept CC