Paštika z lobkowiczké kuchyně

Co se nedá pod naše fóra umístit.

Paštika z lobkowiczké kuchyně

Příspěvekod Dag » 02 čer 2011, 15:33

5OO g syrových drůbežích jater
5OO g telecího masa z kýty...../nebo mladé vepřové/
5O g másla
15O g dobré uzené šunky
1OOg slaniny
1OOg změklého másla
4 žloutky
sůj
2 lžičky paštikového koření
2 plné lžíce spařených, oloupaných a na jemné nudličky nakrájených mandlí
1/4l smetany na šlehání
1OOg slaniny ma vystlání formy


Paštikové koření
2g bílého pepře
4g bobkového listu
4g bazalky
1g hřebíčku
4g majoránky
1g muškátového ořišku
špetka muškátového květu
3g tymiánu

Připravené maso, rozdělené na manší kousky osolím a vložím do pekáčku s máslem.
Mírně podliju a asi 3O minut dusím
Dám do trouby a za mírného podlévání teplou vodou upeču
Nechám vychladnout
Pak umelu 2x v mlýnku
Stejně tak umelu syrová játra a slaninu
Smíchám
Šunku nakrájím na úhledné kostičky a vmíchám do umleté masovojátrové hmoty
Přimíchám máslo a žloutky
Dobře promíchám
Přidám nakrájené mandličky
A na konec šlehačku
A koření
Znovu dobře promíchám
Chlebíčkovou formu, ve které budu paštiku připravovat vyložím plátky slaniny
Vliju umíchanou syrovou paštiku
Vložím do většího pekáče naplněného vodou
Přikryji alobalem
A v ne příliš horké troubě peču 2-2 1/2 hodiny
Upečenou paštiku vyjmu z pekáče
Sliji tuk z povrchu
Nechám vychladnout

Zdobím brusinkami, citronem nebo rybízem a uchovávám v ledničce

Paštiku je možné dát do zavařovacích skleniček a v páře 2 1/2 hodiny vařit.
Naposledy upravil Dag dne 02 čer 2011, 21:58, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Paštika z lobkowiczké kuchyně

Příspěvekod Mánek » 02 čer 2011, 17:26

Hmmmmmmmmmm!!! HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Paštika z lobkowiczké kuchyně

Příspěvekod drobek » 03 čer 2011, 07:18

Už při čtení se mi udělal v bříše podivný uzel, to vypadá na strašlivou dobrotu. Určitě to spáchám, jen co budu doma ve své kuchyni. HP CC
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Vše ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x