Stránka 1 z 1

Paštika z lobkowiczké kuchyně

PříspěvekNapsal: 02 čer 2011, 15:33
od Dag
5OO g syrových drůbežích jater
5OO g telecího masa z kýty...../nebo mladé vepřové/
5O g másla
15O g dobré uzené šunky
1OOg slaniny
1OOg změklého másla
4 žloutky
sůj
2 lžičky paštikového koření
2 plné lžíce spařených, oloupaných a na jemné nudličky nakrájených mandlí
1/4l smetany na šlehání
1OOg slaniny ma vystlání formy


Paštikové koření
2g bílého pepře
4g bobkového listu
4g bazalky
1g hřebíčku
4g majoránky
1g muškátového ořišku
špetka muškátového květu
3g tymiánu

Připravené maso, rozdělené na manší kousky osolím a vložím do pekáčku s máslem.
Mírně podliju a asi 3O minut dusím
Dám do trouby a za mírného podlévání teplou vodou upeču
Nechám vychladnout
Pak umelu 2x v mlýnku
Stejně tak umelu syrová játra a slaninu
Smíchám
Šunku nakrájím na úhledné kostičky a vmíchám do umleté masovojátrové hmoty
Přimíchám máslo a žloutky
Dobře promíchám
Přidám nakrájené mandličky
A na konec šlehačku
A koření
Znovu dobře promíchám
Chlebíčkovou formu, ve které budu paštiku připravovat vyložím plátky slaniny
Vliju umíchanou syrovou paštiku
Vložím do většího pekáče naplněného vodou
Přikryji alobalem
A v ne příliš horké troubě peču 2-2 1/2 hodiny
Upečenou paštiku vyjmu z pekáče
Sliji tuk z povrchu
Nechám vychladnout

Zdobím brusinkami, citronem nebo rybízem a uchovávám v ledničce

Paštiku je možné dát do zavařovacích skleniček a v páře 2 1/2 hodiny vařit.

Re: Paštika z lobkowiczké kuchyně

PříspěvekNapsal: 02 čer 2011, 17:26
od Mánek
Hmmmmmmmmmm!!! HP

Re: Paštika z lobkowiczké kuchyně

PříspěvekNapsal: 03 čer 2011, 07:18
od drobek
Už při čtení se mi udělal v bříše podivný uzel, to vypadá na strašlivou dobrotu. Určitě to spáchám, jen co budu doma ve své kuchyni. HP CC