Pasta z česnekových květních stvolů
Napsal: 04 čer 2011, 15:56
Má větší a dražší polovička dostala od spolupracovnice igelitku květních stvolů z česneku paličáku. I když jsem hned část hodil k masu se zeleninou, přesto jich ještě dost a dost zbylo. A protože se nejedná o žádnou čínskou potvoru, chutná to opravdu česnekově. Nechtělo se mi moc myslet, tak jsem si řekl, že kouknu na netu, jestli už za mně někdo nevymyslel, jak z toho udělat pastu. Našel jsem (HEURÉKA!), ale mělo se to rozmixovat s přídavkem rajčat kvůli konzistenci. Když jsem sehnal mixér (doma mám jenom tyčový, velký jsem dal synovi), zjistil jsem, že to skoro neutáhne ani půl na půl s rajčaty... Tak jsem mixér vrátil, protože myšlení mě stejně neminulo, no a udělal jsem to jinak a po svém. Jednoduše jsem použil elektrický mlýnek na maso (ručně bych to tahat nechtěl, leda v případě nouze nejvyšší - ostatně ruční mlýnek jsem věnoval druhému synovi ), pomlel a rajčata nepotřeboval ani v nejmenším. Vypadá i chutná to mnohem líp, než podle původního receptu z netu. Nebál bych se použití stvolů ani při výrobě pesta.
Suroviny:
500 g mladých květních stvolů česneku paličáku,
3 vrchovaté lžíce soli,
100 ml stolního oleje
mlýnek na maso s jemnou mlecí deskou
Příprava:
Česnekové stvoly nakrájíme na menší kousky, pomeleme na masovém mlýnku, přilijeme stolní olej a přidáme sůl. Řádně promícháme a naplníme do šroubovacích zavařovacích sklenic.
Používat se dá všude tam, kde se běžně používá česnek.
Suroviny:
500 g mladých květních stvolů česneku paličáku,
3 vrchovaté lžíce soli,
100 ml stolního oleje
mlýnek na maso s jemnou mlecí deskou
Příprava:
Česnekové stvoly nakrájíme na menší kousky, pomeleme na masovém mlýnku, přilijeme stolní olej a přidáme sůl. Řádně promícháme a naplníme do šroubovacích zavařovacích sklenic.
Používat se dá všude tam, kde se běžně používá česnek.