Stránka 1 z 2

Mozeček s vejci

PříspěvekNapsal: 22 črc 2011, 08:18
od Mánek
První pochoutkou připravenou při zabíjačce, kterou přednostně dostává řezník, je u nás na Hané právě mozeček s vejci. No a protože mi žena několik mozečků zakoupila, honem jsem si tuhle fantastickou dobrotu udělal.

Suroviny:
20 g sádla,
1 cibule,
1 až 2 vepřové mozečky,
4 vejce,
pepř,
sůl

pažitka na ozdobení (není nutná)

Příprava:
Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle do sklovita. Přidáme odblaněný a nakrájený mozeček, osmažíme a vmícháme rozkvedlaná vejce. Osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme do sražení vajec. Smažený mozeček podáváme namazaný na čerstvý chléb nebo světlé topinky, případně ještě ozdobený nasekanou pažitkou.

Obrázek

Se svolením autorky použita fotografie z Šárčiny "školy" vaření: http://dolcevita.blog.cz/0901/z-jako-zabijackovy-gulas

Re: Mozeček s vejci

PříspěvekNapsal: 22 črc 2011, 20:49
od drobek
Netrap mně, tuhle dobrotu jsem měl tak dávno, že už ani nepamatuju jak to chutná. Bylo to na zbíjačce v Brně Chrlicích, a asi to prase bylo strašně chytré, dostali jsme všici. Mělo extra veliký mozek HP

Re: Mozeček s vejci

PříspěvekNapsal: 23 črc 2011, 05:47
od gmp
Máňo, kdeže máš ten dotyčný nyní?!!! :AD

Re: Mozeček s vejci

PříspěvekNapsal: 23 črc 2011, 06:55
od Mánek
Myslíš mozek? Svůj tam, kde byl, vepřové v mrazáku.

HP HP

Re: Mozeček s vejci

PříspěvekNapsal: 24 črc 2011, 23:38
od parles
Mánku, to mám strašně rád! Tady u nás máme řezníka, který mozečky prodává každý týden, tak si to občas dělám přesně jak jsi popsal. Vlastně ne úplně přesně, časem jsem zjistil, že s tím odblaňováním se to nemusí moc přehánět, ve výsledku je to v podstatě nerozeznatelné, když se to rozseká. Ale prý je to cholesterová bomba, tak bacha! A ještě, jestli mohu doporučit, rozetřít tuto směs do mírně slaných palačinek, to je úžasná dobrota! Zdravím! BB